•  Iroda: Pécs, Citrom u. 7.
  •  Email: info@investhouse.hu

Bérleti garancia - Hozamgarantált befektetési lehetőség az InvestHouse-nál

E havi blog bejegyzésünkben az országosan is egyedülálló új szolgáltatásunkat, a lakásokhoz igényelhető bérleti garanciát mutatjuk be. Ez egy olyan figyelemre méltó, és speciális konstrukció, melyet az egész világon csak kevés helyen alkalmaznak, de irodánknál már elérhető szolgáltatás. 

5+1 tipp, hogy gyorsabban, és jobb áron adjuk ki lakásunkat

Az elmúlt években jelentősen növekedett a bérlakások száma, ezzel a kínálati oldalon erős verseny alakult ki a jó bérlők megszerzéséért. Lakástulajdonosként sokat tehetünk azért, hogy ingatlanunkba minél rövidebb idő alatt találjunk olyan lakót, aki az elvárt, vagy annál magasabb bérleti díjat kifizeti. Albérlet kiadási és lakberendező munkatársaink ehhez gyűjtötték össze a leginkább bevált módszereket. (Jelenlegi posztunkban már meglévő lakás kiadásához nyújtunk segítséget, a megfelelő ingatlan kiválasztásáról előző bejegyzésünkben írtunk.)

Lakásvásárlás okosan - 1.rész

Lakásvásárlás befektetésként?

 

Az elmúlt években lendületet kapó befektetési lakáspiac számos döntés elé állítja a megtakarítással rendelkező, befektetni kívánó lakásvásárlókat, annak ellenére, hogy a lakások - főként a fővárosban - jelentős áremelkedésen mentek keresztül.

A pénzt ingatlanba fektetni mindig is jó üzlet volt, hiszen a lakás egyszerűen kiadható, így garantált bevételt biztosítva a tulajdonosnak időről-időre. Ma már olyan ranglistákat is találunk, melyből kiderül, hogy az európai országok közül hol érdemes leginkább ingatlant vásárolni befektetési céllal.

A kis-, illetve közepes befektetők számára is könnyen elérhető befektetési forma a lakás vásárlás, majd ezeknek közép- és hosszú távú kiadása bérlők részére.

Befektetőként természetesen az elsődleges szempont a nyereség, így elsőként a különböző helyszíneken, és városokban elérhető hozamot érdemes vizsgálni.

A helyszínválasztásban két döntő szempontot kell megvizsgálnunk, az ingatlan árát, és a kiadásából nyerhető hozamot.

Míg a legismertebb, fővárosi befektetésre specializált lakóparkokban a négyzetméter ár már meghaladja a 800-900.000 forintot, addig a szintén teljes bérbeadási kihasználtságot nyújtó, egyetemi városrésszel rendelkező megyeszékhelyeken - például Pécsett – új építésű, bérbeadásra optimalizált ingatlanok, frekventált városrészben, már 500.000 forintos négyzetméter ártól elérhetők magas minőségben. Vidéken a befektetésre szánt összegért, akár több ingatlant is meg tud vásárolni, így akár, szerencsés esetben minimum a másfélszeres hozamot tudja realizálni a Budapesten szerezhető hozamokhoz képest. 

Bérleti díjak tekintetében vidéken nagyságrendileg 140 – 190 000 Ft/hó között elérhető díjjal lehet kalkulálni, mely a fővárosban kb. 20%-al magasabb. Azonban a standard hosszúságú, min. 1 éves lekötött bérleti időtávokon elkérhető díj különbség mégsem indokolja a budapesti ingatlan vételárak ilyen nagy fokú árkülönbségét. Ez az érv is alapos mérlegelésre ösztönöz a földrajzi desztináció megválasztásában, a vonzó fővárosi piaci környezet ellenére.

Hozam tekintetében tehát érdemes a vidéki befektetési lehetőségeket is mindenképpen figyelembe venni, ahol a budapestihez nagyon hasonló bérlői piac biztosítja a garantált jövedelmezőséget.

 

 

Milyen lakást vásároljak, hogy készítsem fel a kiadásra?

 

Alapvető kérdésként merül fel, hogy milyen lakást érdemes megvásárolni befektetési céllal.

Ha a helyszínt befolyásoló tényezőket, a lakásárakat, és az elérhető hozamokat megvizsgáltuk, mely alapján megszületett a döntés, utána a lakás minőség kérdését érdemes megfontolni.

A fővárosban is, és a vidéki egyetemi központokban is elsősorban az új építésű, modern, és gazdaságosan fenntartható lakásokba érdemes befektetni. Ez a lakástípus hosszútávon is megtartja értékét, és azonnal, akár már a birtokbaadástól kezdve szolgálja a tulajdonos részére a legfőbb célt, a hozam biztosítását. Ez a típusú ingatlan leginkább a beruházók által is preferált, központi, egyetemi városrészekben érhető el, kiadás szempontjából ideális helyszíneken.

A legtöbb beruházó már kifejezetten bérbeadásra optimalizált ingatlanokat kínál, a garzontól a 2 hálószobás kivitelezésű lakásokig. A választott méret tekintetében kizárólag a pénztárcánk szab határt.

A már birtokba vett új ingatlanunk berendezése előtt érdemes a bérlői piaci igényekkel alaposan tisztában lévő, szakértő beruházó tanácsait figyelembe venni, hogy a sikerünk a kiadásban garantált legyen. A tanulmányi célokkal, a világ számos szegletéből érkező diákok elsősorban a teljesen bútorozott, jól felszerelt, gépesített lakásokat keresik, igényes és modern kivitelben.

Ha befektetőként nem abban a városban él, ahol az ingatlant vásárolta, akkor is van időtakarékos, és gazdaságos megoldás a tökéletes berendezésre. Az igényes beruházóknál már elérhető a lakásberendezési, és ún.home-staging szolgáltatás, mellyel lakását 100%-osan felkészítik a bérlők fogadására. Sőt lakásüzemeltetést is tud igényelni, így akár egy többszáz kilométerre lévő ingatlanba is biztonsággal befektethet, csak a havonta számlára érkező bevételekkel kell törődnie.

Az országban egyedülálló módon a pécsi InvestHouse által kezelt beruházásoknál minden második befektetési lakóegységre igényelhető bérleti garancia, mely az üzemeltető által történő visszabérléssel biztosítja a befektető hozamát. 

A következő részben a finanszírozási lehetőségeket elemezzük. Kövessen minket a hasznos tanácsokért!