•  Iroda: Pécs, Citrom u. 7.
  •  Email: info@investhouse.hu

5+1 tipp, hogy gyorsabban, és jobb áron adjuk ki lakásunkat

Az elmúlt években jelentősen növekedett a bérlakások száma, ezzel a kínálati oldalon erős verseny alakult ki a jó bérlők megszerzéséért. Lakástulajdonosként sokat tehetünk azért, hogy ingatlanunkba minél rövidebb idő alatt találjunk olyan lakót, aki az elvárt, vagy annál magasabb bérleti díjat kifizeti. Albérlet kiadási és lakberendező munkatársaink ehhez gyűjtötték össze a leginkább bevált módszereket. (Jelenlegi posztunkban már meglévő lakás kiadásához nyújtunk segítséget, a megfelelő ingatlan kiválasztásáról előző bejegyzésünkben írtunk.)

  1. Berendezés: egy lakás teljes újrabútorozása természetesen nem mindig fér bele az aktuális befektetői büdzsébe, de érdemes a bérlők legfontosabb szempontjai alapján átnéznünk lakásunkat. A külföldi diákoknak nagyon fontos, hogy megfelelő tanulóhely álljon rendelkezésükre, ezért egy íróasztal és egy kényelmes „gurulós” szék beszerzését mindenképpen javasoljuk. Sok esetben elállási szempont a bérlők részéről a túl keskeny, egyszemélyes ágy, illetve a 150 cm-nél kisebb, vagy fagyasztó rész nélküli hűtő. A teljes körű gépesítés is előnyt jelent egy bérlő megszerzésénél, pl. a mosogatógép és légkondicionáló már kifejezetten alapigénynek számítanak. Sok éves bérbeadási tapasztalatunk által összeállított teljes eszköz-, és bútorlista ügyfeleink részére díjmentesen elérhető.
  2. Home staging: a lakásválasztásnál, még albérletek esetében is fontos szempont a felszereltség mellett az otthonos hangulat. Túlzásokra semmi szükség, de egy pár dísztárggyal könnyen varázsolhatjuk olyan vonzóvá a lakást, ahova a bérlő legszívesebben azonnal beköltözne. Költséghatékony, de hatásos kellékek a kis méretű asztaldíszek, gyertyák, illetve a manapság nagyon jó minőségben kapható tartós növény dekorációk. A lakberendezési áruházakban és internetes oldalakon olcsón beszerezhetők modern fali dekorációk, díszszőnyegek, díszpárnák minden stílushoz, melyekkel még inkább szépíthető a lakásunk.
  3. Takarítás: A lakást a bemutatása előtt mindenképpen célszerű kitakarítani, hiszen az előző bérlő által esetlegesen otthagyott személyes tárgyak, és szemét még egy egyébként jó minőségű lakástól is elrettenti az érdeklődőt. Az ingatlanba lépve ha tiszta, rendezett helyiségek, és jó illat fogadja a látogatót, akkor könnyebb lesz az általunk kívánt bérleti díj elérése is.
  4. Jó minőségű fotók: a sok kiadó lakáshirdetés közül kitűnni első sorban megfelelő minőségű képekkel lehet. Bár kétség kívül hasznos, nem feltétlenül szükséges profi fotós felkérnünk, hiszen ez több tízezer forintba is kerülhet. Okostelefonunkkal is kitűnő képminőséget tudunk már elérni, akár a divatos szűrőket, photoshop alkalmazásokat is alkalmazhatjuk, óvatos mértékben. Javasoljuk, hogy a képeket akkor készítsük el a lakásról, mikor már az előző pontokban felsorolt dekorációk a helyükön vannak, tiszta és rendezett a lakás, és a lehető legjobb az ingatlan bevilágítása. Amennyiben nincs magas felbontású képek készítésére alkalmas eszközünk, kérjünk kölcsön. A fotók elkészítésénél törekedjünk arra, hogy minél nagyobb teret mutassunk egy-egy képen. Sose használjunk olyan fotót, ami nem az adott ingatlanban készült!
  5. Lakáshirdetés okosan: Ha nem veszi igénybe közvetítő segítségét lakása kiadásában, akkor érdemes megfogadni tanácsainkat a jó hirdetés szövegezése kapcsán. Érdemes lényegre törően, és a lakás legfontosabb tulajdonságait kiemelve megírni azt. Például biztos érdeklődőket vonzanak a következő hívószavak: teljesen felszerelt, bútorozott, gépesített, légkondicionált; emellett fontos kiemelni az egyetemektől, vagy városközponttól való távolságot is. Új építésű ingatlan esetén az alacsony rezsire való utalás is jó pont. Természetesen a minél több, igényes fotó becsatolása elengedhetetlen a szöveg mellé. Hirdetését online ajánljuk megjelentetni, a legnagyobb ingatlanközvetítő portálokon, és a témában érintett Facebook csoportokban. Legkényelmesebb, és igen jutányos díjért igénybe vehető ingatlanközvetítők segítsége is, akik gyorsan és hatékonyan tudják lakását kiadni.

+ 1 tipp: Video hirdetés: A képi megjelenítés modern és népszerű formáját használva a célközönséghez hamar eljuthat a lakásának hirdetése, különösen gyorsan érhetők el a potenciális érdeklődők a Facebook és Youtube segítségével. Okostelefonok segítségével már kitűnő minőségű videok készíthetők. Ingatlanát egy 1 perces videoban bemutatva sokkal reálisabb, és egyértelműbb képet kap a néző, és ha esetleg még nincs a városban, de már keresi a megfelelő lakást magának, akár egy video alapján dönthet úgy, hogy kiveszi a lakást, és már a személyes jelenléte nélkül előre meg is állapodhatnak akár a szerződésről.

További kérdés esetén keressék szakértőnket: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.